Rummut - Basso - Kitara - Laulu - Piano - Huilu - Klarinetti - Saxofoni - Viulu

                                                                                                                                        

Rytmimusiikkiopisto Tauko

Rytmimusiikkiopisto Tauko on rytmimusiikkiin erikoistunut musiikkiopisto jossa annetaan harrastepohjaista taiteen perusopetusta musiikin yleisen ja laajan oppimäärän mukaan kouluikäisille ja aikuisille. Kulttuurieduista meillä käyvät Smartum, Edenred ja Eazybreak. Alle kouluikäisille tarjoamme viulutunteja sekä pianonsoiton opetusta kuvionuottien avulla.

Taukoon ei ole pääsykokeita. Otamme uusia oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä elokuussa ja tammikuussa. 

Rhythm music school Tauko is a music institute specialized in rhythm music. We provide general education in art for hobby musicians, both young and old, through the general as well as the extended curriculum. For children under school age we offer lessons in violin and piano (using shapes and figure notes).

There are no entrance exams. We take new students according to the order of enrolment in August and January. 


Sopisiko etä- tai hybridiopetus sinulle?

Uusi tekniikkamme mahdollistaa myös laadukkaan etäopetuksen, jolloin opetusta saa turvallisesti kotoa käsin. Opetus voidaan räätälöidä esim. niin, että etäopetus on pääasiallinen opetusmuoto tai niin, että siihen sisältyy toivottu määrä kontaktiopetusta. 

Olemme aloittaneet uudenlaisen konseptin aikuisille: soitonopetusta päivisin etänä, joka toinen viikko 20 min. sovittuun kellonaikaan sekä oppilaan videon kommentointi joka toinen viikko. Varaa maksuton etävastaanotto opettajan kanssa: toimisto@tauko.com

Our new equipment allows for high quality distance learning. The class can be mainly distance learning or divided in distance and contact learning as wanted. 


Katso tästä video turvallisesta Taukosta!/ click here to see our safety measures!


Tietosuojaseloste.pdf

Musiikin opiskelu Taukossa

Tauko on rytmimusiikin ryhmäopetuksen edelläkävijä jo kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Soitamme, laulamme ja tutkimme musiikkia ryhmissä. Ryhmässä saat uusia kavereita ja opiskelet muusikkoutta kokonaisvaltaisesti yhdessä opettajan ja muiden oppilaiden kanssa. Taukossa tärkeintä on musiikin ilon kokeminen ja yhdessä tekeminen.

Laajasta kurssivalikoimastamme löytyy sopiva harrastamisen mahdollisuus kaiken ikäisille ja -tasoisille soittajille ja laulajille. Voit puhtaasti harrastaa musisoinnin ilosta tai edettyäsi opiskella pienryhmässä yksilöllisesti ammattiopintoihin tähtäävästi.

Myös vanhempi-lapsi pariopetus on mahdollista; anna lapsellesi lahjaksi yhteistä aikaa ja hyvä harrastus! Yhteinen soittotunti on mainio tapa aloittaa soittoharrastus osaavien musiikkipedagogien opetuksessa. Perheopetus on tarkoitettu max. lukuvuoden mittaiseksi harrastuksen aloitukseen.


Opetussuunnitelma yleinen.pdf

Opetussuunnitelma laaja.pdf

Tervetuloa oppilaaksi!

Opetustilamme on rakennettu ja kalustettu ryhmäopetukseen sopiviksi. Koulussamme on myös erillinen bändiluokka ja äänitysstudio. Opettajamme ovat ryhmäopetuksen ja rytmimusiikin ammattilaisia. Meillä voit opiskella myös marssirumpuryhmässä tai perheryhmässä. Uusi tekniikkamme mahdollistaa myös laadukkaan etäopetuksen tilanteen niin vaatiessa.

Our teaching facilities are built to fit our group teaching principle. We also have a separate classroom for band training as well as a recording studio. Our teachers are professionals in rhythm music and group teaching, and at Tauko you can also study in a family group or a marching drum band. Our new equipment also allows for high quality distance learning if needed.


Ilmoittaudu tästä

Hinnasto/lukukausi /Fees/termin 2022-2023

Soittotunnit ja lisäkurssit/Lessons and extra courses

Musiikin yleinen oppimäärä/

General curriculum

Soittotunti kerran viikossa á 45 min.
sekä vapaaehtoinen musiikin hahmotusaineiden tunti.

Tilanteen vaatiessa tunti voidaan toteuttaa myös etäopetuksena.

Music lesson once a week á 45 min and lessons of music theory (optional).

The lesson can also be held as distance learning  if the situation requires.


3-5 oppilasta/ryhmä

 • KITARA
 • SÄHKÖKITARA
 • UKULELE


345 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 177,50 €
kolmessa erässä á 120 €


3-4 oppilasta/ryhmä

 • SÄHKÖBASSO
 • RUMMUT
 • PIANO/KEYBOARD

370 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 190 €
kolmessa erässä á 128,33 €


2-3 oppilasta/ryhmä

 • LAULU
 • HUILU
 • SAKSOFONI
 • VIULU
 • KLARINETTI

405 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 207,50 €
kolmessa erässä á 140 €


Musiikin laaja oppimäärä/

Advanced curriculum


Vanhempi-lapsi pariopetus 

 • 30 min./vko  
 • 45 min/vko                                                                                                                                    

Vauva-/taaperomuskari OlarissaSoittotunti (pariopetuksena) ja musiikin hahmotustunti kerran viikossa á 45 min. sekä valinnaisena yhteismusisointi, musiikkkiteknologiaopetus tai marssirumpuopetus. Laajaan oppimäärään kuuluvat myös lukukausittaiset esiintymiset, määrävälein teknisten valmiuksien esittely ja oppimäärän päätteeksi tehtävä lopputyö.

One music lesson (in pairs) and one theory lesson á 45 min per week, as well as a choice of either playing in a band, studying music technology or playing in our marching drum band. The advanced curriculum also includes performances in each semester and level checks. 


605 € /pari

735 € /pari155 €475 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 242,50 €
kolmessa erässä á 163,33 €


Lisäkurssit/Extra courses


 • Bändit / band
 • Tekniikkakurssit etäopetuksena / music technology as distance teaching
 • Marssirumpuryhmä / marching drum band


 • Musiikin hahmotusaineet (teoria) maksuton/ the basics of music (theory) no fee


Pääaineena 175 €

Lisäaineena 110 €

Aikuisten etäopetus päivisin/Distance learning for adults at day time

Yksilöopetus/Private teaching

sisältää soittotuntien lisäksi musiikin hahmotusaineita (vapaaehtoinen). Voidaan halutessa toteuttaa myös etäopetuksena.

includes 15 lessons of music theory (optional)

Etäopetus joka toinen viikko päiväsaikaan 20 min. + joka toinen viikko oppilaan videon kommentointi/ Distance learning every other week at day time + every other week techers comments on students video á 30 min./viikko. Yksilöopetus on tarkoitettu oppilaille joilla on erityistarpeita.

á 30 min / week. Private teaching is meant for students with special needs. 

390 €

605 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 307,50 €
kolmessa erässä á 206,66 €


Päiväkotimuskari/Music play school


Päiväkodeissa tapahtuvaa muskariopetusta.

Music play school in daycares.


130 €

Maksuvaihtoehdot:
kahdessa erässä á 70 €
kolmessa erässä á 48,33 €

Alennukset/Deductions

Alennukset koskevat yli 300 euron lukukausimaksuja. Deductions are applicable to semester fees above 300 euros.

Perhealennus: 50 € / perheenjäsen / family member

Toinen soitin -alennus: 50 € / soitin / second instrument

Lukukauden oppitunneista yksi voidaan korvata opetuspäivälle osuvalla kaikkien oppilaiden yhteisellä tapahtumalla. One lesson during a semester can be replaced by an event organized for all students on the given teaching day.

Joustavat maksuehdot

Lasku lähetetään postitse kotiin/ilmoitettuun sähköpostiin ja maksun voi suorittaa oman valinnan mukaan 1 – 4 erässä kuukauden välein. Osamaksueriin lisätään maksutapalisä 5 €. Mikäli oppilas joutuu keskeyttämään kesken lukukauden palautetaan jäljellä olevien tuntien osuus. The fees are sent home as invoices by mail/e-mail and can be paid in up to 4 installments, adding 5€ of processing charge to each. If a student is forced to drop out in the middle of a semester, the remaining lessons will be refunded.

Muista maksujärjestelyistä voi sopia erikseen p. 020 7815433 / mail: toimisto(at)tauko.com

Basso

Basso on bändin tärkein soitin. Bassokitara muodostaa perustan bändisoitolle ja sillä on merkittävä asema rytmisesti intensiivisissä musiikkityyleissä. Bassotunneilla sinulle rakennetaan hyvä soittoasento ja vahva tekniikka joiden avulla musiikin tekeminen saa uusia ulottuvuuksia. Oppimisen apuna käytetään nuotteja, tabulatuureja ja taustanauhoja. Välillä soitetaan äänitteiden mukana ja välillä ihan itsekseen. Musisointi ryhmässä antaa valmiuksia bändisoittoon, ota kaveri mukaan ja oppikaa yhdessä!

Katso lisää

Saksofoni

Saksofoni on metallirunkoinen puupuhallinsoitin, monipuolinen instrumentti, jota voi käyttää monenlaisissa musiikkityyleissä aina jazzista rockiin. Saksonin soittamisen voi aloittaa 9–10- vuotiaana, yläikärajaa saksofonin aloitukselle ei ole. Saksofoniperheen yleisimmät saksofonit ovat tenori, altto, baritoni ja sopraano. Rytmimusiikkiopisto Taukossa saksofoninsoittoa opiskellaan 2–3 hengen pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Saksofonitunneilla soitetaan monipuolisesti erilaisia kappaleita oppilaan toiveita kuunnellen, improvisoidaan ja soitetaan korvakuulolta.

Katso lisää

Rummut ja marssirummut

Rummut ovat bändin sydän, moottori ja monipuolinen instrumentti. Soititpa sitten rokkia, poppia tai heviä olet tervetullut rumputunneille! Luokassa on viisi rumpusettiä; jokainen oppilas soittaa omaa settiään ja opettaja yhtä. Marssirumpuryhmässä soitetaan isommassa porukassa neljää erilaista instrumenttia: virvelirumpu, tenorirumpu, bassorumpu ja symbaalit. Jokaiselle kappaleelle tehdään koreografia jolloin liike ja musiikki yhdistyvät. Marssirumpuryhmään voi osallistua 10-vuotiaasta alkaen, myös aikuiset ovat tervetulleita, edeltävää soittotaitoa ei tarvita.

Katso lisää

Piano

Pianotunnilla opit kappaleen jo heti ensimmäisellä kerralla. Saat opetella lempikappaleitasi, vaikkapa nelikätisesti kaverisi kanssa. Piano on monipuolinen soitin: ryhmätunnilla voit säestää, soittaa melodiaa, bassokulkua tai sointuja. Käytämme digitaalipianoa, joka on hyvä soitin myös kerrostalossa. Pianotunnit kuvionuottien avulla on 4-6 vuotiaiden ryhmätunti täynnä menoa ja meininkiä: laulamme, tanssimme, leikimme, soitamme, sävellämme ja piirrämme yhdessä. Soittamisen salat avautuvat ensin kuvionuotein sitten värinuotein.

Katso lisää

Poikkihuilu ja klarinetti

Poikkihuilu ja klarinetti luokitellaan puupuhallinsoittimiksi. Huilulla ja klarinetilla voi soittaa monenlaista musiikkia klassisesta poppiin ja swingiin. Huilun soittamisen voi aloittaa 6–7-vuotiaana ja klarinetin soittamisen 7-8-vuotiaana. Huiluja on saatavilla käyrällä suukappaleella, jolloin pienten käsien ei tarvitse ulottua niin kauas. Muutaman vuoden vanhempana voidaan siirtyä tavallisen pituiseen huiluun. Yläikärajaa huilunsoiton tai klarinetinsoiton aloitukselle ei ole. Klarinetteja on monen kokoisia ja vireisiä, yleisin on Bb-vireinen klarinetti.

Katso lisää

Kitara, sähkökitara ja ukulele

Kitara ei turhaan ole maailman suosituin soitin.Kitaralla voit soittaa leirinuotiolla kauniita serenadeja tai, jos valintasi on sähkökitara, tiluttaa stadionilla räiskyviä sooloja. Kitaratunnit Taukossa ovat ryhmässä yhdessä muiden kanssa soittamista, saat uusia kavereita. Voit myös tulla tunneille kaverisi kanssa. Kitaran soitto on hauskaa ja palkitsevaa heti alkeista asti.Kitaran soittaminen avaa sinulle äärettömän, rikkaan ja fantastisen elämysmaailman.

Katso lisää

Laulu

Laulu on mukava ja antoisa harrastus, jonka voi Taukossa aloittaa 12-vuotiaana mutta myös aikuisena! Olitpa kiinnostunut äänesi ja laulutekniikkasi kehittämisestä, laulujen tulkinnasta, oman ilmaisun löytämisestä tai vaikkapa jonkin musiikkityylin laulamisesta, niin laulutunnit ovat erinomainen väylä tähän. Rytmimusiikkiopisto Taukossa laulunopetus on hyvin oppilaslähtöistä - jokainen laulaja voi itse vaikuttaa treenattavaan materiaaliin, ja pätevät opettajat auttavat päämäärän saavuttamisessa. Laulutunteja on tarjolla sekä ryhmäopetuksena että yksilötunteina.

Katso lisää

Viulu

on melodinen, kaunis ja monipuolinen instrumentti. Viulun soittaminen Rytmimusiikkiopisto Taukossa on perustekniikan oppimista, kauniiden, tunnettujen melodioiden soittamista, rytmien ja improvisoinnin maailmaan tutustumista. Viulua voit soittaa ryhmässä yhdessä kaverisi kanssa, soolona bändissä, jousiryhmässä tai pianon säestyksellä. Viulu haastaa sinut teknisesti, mutta sen monipuolisuus ja upea äänenväri palkitsee soittajansa.

Katso lisää

Rytmimusiikkiopisto Tauko

Toimisto/The office
Puh. 020 7815 433 
toimisto@tauko.com

Olari:

Pihatörmä 1A
02240 Espoo

Karatalo:

Kotkatie 4
02620 Espoo

Rummut - Basso - Kitara - Laulu - Piano - Huilu - Klarinetti - Saxofoni - Viulu